zaterdag 31 december 2011

Halleluja en de vierde kuur

Geen bericht is goed bericht.
Ik zal beginnen bij de week voor de 4e kuur.

In de week na de korte ziekenhuisopname (voor het oogsten van de stamcellen), was Isa barstensvol levenslust: veel naar school, bij andere kinderen spelen, vrolijk en zin in van alles. Heerlijk om die schaterlach weer te horen.

De ochtend voor de laatste schooldag om 6.00 uur was ze al klaarwakker, helemaal stralend van voorpret voor de kerstviering en de bijbehorende bijdrage aan de lunch op school. Onder het mom van : "ik ben bang" lig ik bij haar, het lijkt er meer op dat ze een luisterend oor voor haar enthousiasme nodig heeft. Dat Isa zo straalt van levenslust maakt dat Margrit en ik zo ongeveer door het huis huppelen. Bijzonder dat dat zo'n stevig gevoel van geluk opwekt. Ook tIjdens de kerstdagen was ze vol levenslust, lekker spelen met de nichtjes en neefjes en genieten van de extra aandacht. Op wat uiterlijkheden na, is er eigenlijk aan niets te merken dat er iets niet goed zou zijn.

We hebben echt even kunnen genieten de afgelopen week, uitgebreid samen met zijn vijfen ontbijten en zelfs met zijn allen naar de bioscoop.

Het wegvallen van de directe zorg om hoe het met Isa gaat geeft ruimte voor Margrit en mij om te kijken naar alles wat er mee te maken heeft: Hoe doen we dat met Amerika? Allemaal samen naar de VS en Joppe en Lot daar naar school? of Arjan alleen, met een aantal bezoeken van Margrit en in de zomervakantie ook van Joppe en Lot? Hoe ingrijpend is het voor hen om nu ze toch al wat wiebelig zijn, in een anderstalige omgeving naar school te gaan? Los van al het bekende en alle klasgenoten en vriendjes? Het zijn uiteraard twee talenwondertjes, maar toch. Tot nu toe waaien onze ideeën daarover mee met de opeenvolgende ervaringen en stukjes informatie die we daarover ontvangen.

Hoe we gaan heeft natuurlijk grote impact op de benodigde financiën en daarmee ook op de manier waarop we die bij elkaar kunnen brengen.
De kaderorganisatie voor neuroblastoom "Villa Joep" is vollop in beweging, daar kunnen we eind januari wat meer van verwachten. Intussen hebben we zelf een gesprek met een vergelijkbaar gezin. Zij zijn met zijn allen gegaan en de twee kinderen zijn daar naar school gegaan. Fijn dat we dat uit Demeester hand kunnen horen.

Over alles eromheen gesproken: De grote betrokkenheid bij ons gezin en de gezondheid van Isa is hartverwarmend. De belangstelling, de kaartjes, de reacties op de Blog, de hulpvaardigheid van onze hele omgeving, het begrip en de ruimhartigheid van onze beide werkgevers, dat is de mooie kant van deze gebeurtenis, ongelofelijk hoeveel steun dit biedt. Dit is een mooie plek om jullie daarvoor te bedanken.

Nog even naar het nu:
Donderdag de 28e begon de vierde chemokuur, Isa weet niet beter dan dat ze naar het ziekenhuis moet, dat vindt ze niet leuk, maar ze wordt pas verdrietig als ze hoort dat haar broer en zus intussen gaan logeren bij Jim en Fien. De chemo's zijn sinds vanavond binnen. Het is goed verlopen, zonder een enkele keer overgeven!! Wel ziet Isa er ongezond uit: Grauw en wallen onder de ogen, de levenslust is even weg uit haar ogen, maar.... Straks naar huis, ook nog met oud en nieuw thuis, Super!!

10 opmerkingen:

 1. Hallo Isa,fijn dat het met Kerst gezellig is geweest met z'n allen.En ook nog naar de film geweest,geweldig.Voor allemaal een fijne Jaarwisseling toegewenst.
  Gr.Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen dat je zo`n leuke vakantie hebt gehad.Zo te lezen heb je er heel erg van genoten.
  Wij wensen jullie veel geluk en gezondheid voor 2012.
  Groetjes uit Veghel van
  Joan,Anita,Koen,Ruud,Walter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om dit bericht te lezen!! Ook wij genieten als we Isa zo zien stralen en huppelen. We gaan er vanavond een KNALfeest van maken! Op naar 2012!

  Groetjes Jean-Paul, Hester, Sara en Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi Arjan, Margrit, Isa, Lot en Joppe

  Heel fijn om te lezen dat jullie hebben kunnen genieten van de kerst, vond het super fijn dat jullie er allemaal waren met 1ste kerstdag bij ons mam en pap. Nu op naar het nieuwe jaar en zo te lezen is Isa er ook bij. Het zal een jaar worden voor jullie die heel anders zal lopen als anders maar met steun van al die lieve mensen om jullie heen moet dat lukken. Zeker weten. Arjan en Margrit en Lot,Joppe en Isa,een hele fijn jaarwisseling.

  Dikke kusss Rian en Martien


  Dikke kusss van Rian en Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Isa,

  Fijn dat je kerst thuis hebt mogen vieren met papa mama en Lot en Joppe.En je bent ook nog lekker naar de film geweest.Dat is helemaal feest.Misschien mag je vanavond ook nog van het vuurwerk genieten.Wij wensen jou en de rest van het gezin een fantastisch 2012 en dat 2012 een mooi jaar voor jullie mag zijn.
  groetjes Elio Roebie Marc en Henriette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De beste wensen voor 2012
  Dat dit een goed jaar mag worden voor jullie allmaal.
  We leven met jullie mee.
  Gr Gert-Jan, Marielle, Jill en Finn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoihoi,

  Fijn om te lezen dat het, ondanks de omstandigheden, zo goed gaat met Isa.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte met alle behandelingen die nog gaan komen en hopelijk een heel goed 2012.
  Groetjes Jos,Miranda,Luka,Nina en Teun

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Arjan Margrit Lot Joppe en Isa,

  Wat fijn dat jullie het nieuwe jaar met z'n allen konden viere.
  We hebben met z'n allen maar één grote wens voor 2012 dat Isa beter mag worden.

  dikke kus Cor Dorethé Aaron Yannick en Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Fam Peters, wij zijn de ouders van Kuba en zijn op dit moment in het chop in Philadelphia bezig met de imuunterapie. Als jullie vragen hebben of als we jullie ergens mee kunnen helpen doe we dat graag ! stuur maar een mailtje naar m.b.schut@gmail.com als jullie de behoeften hebben.
  Heel veel sterkte met de behandeling en doe ze allemaal de groeten op q2zee.
  Groetjes Marzena & Ben Schut

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi,
  Fijn om te lezen dat jullie de kerst samen hebben kunnen door brengen.
  Wij wensen jullie alle Geluk en vooral dat in 2012 Isa weer helemaal beter mag gaan worden !!!
  Veel liefs,Jim Indy John en Bianca.

  BeantwoordenVerwijderen