woensdag 18 januari 2012

start 5e kuur

Dinsdagmorgen naar Veghel ziekenhuis geweest om het bloed te controleren. Daarna is Isa net als maandag naar school gegaan. Maar dinsdag is ze ook tussen de middag overgebleven, want vorige week mochten Joppe en Lot dat ook toen zij in het ziekenhuis lag. Dat leek haar wel heel interessant, ik probeerde het in eerste instantie nog wat af te houden omdat ze 's middags medicijnen krijgt, maar daar had ze zelf al snel een oplossing voor bedacht, "dan kom je die toch gewoon op school geven".
Dinsdagmiddag kregen we te horen dat het bloed goed was en ze mag starten met haar 5e kuur. Fijn natuurlijk dat hij niet uitgesteld hoeft te worden en ze nog volgens "schema" loopt.
Vandaag dus naar Nijmegen, ze is gewoon hartstikke vrolijk en als ze al met verschillende draden aan de chemopaal vast zit, staat ze nog lekker te dansen op faithless. De gordijnen moeten wel dicht zodat niet iedereen die langskomt het ziet.

Afgelopen maandag hebben we 2 moeders gesproken die al in Amerika zijn geweest met hun kind. Dit was voor ons heel fijn en nuttig. Het wordt nu voor ons tijd om zelf knopen door te gaan hakken hoe we dit gaan doen.
De laatste tijd horen we ook veel slechte berichten over hoe het met andere kinderen gaat die in hetzelfde schuitje zitten. We hebben vaak tegen elkaar gezegd, "ik hoop dat we Amerika halen". Maar nu is in december een kindje teruggekomen uit Amerika en dat was allemaal heel goed verlopen. Na ongeveer 3 weken terug te zijn in Nederland wordt ze opgenomen in het ziekenhuis, de ouders dachten een buikgriepje, maar de neuroblastoom is teruggekomen en zit in de hersenen. Dit is toch echt verschrikkelijk, heb je het hele traject gehad en dan KABOEM.
Wij weten dat we zelf toch positief moeten blijven en hopen dat het allemaal goed blijft gaan, maar hier word ik dan toch wel angstig van hoor. Dit is ook het verschrikkelijke aan deze soort kanker, het gevaar dat het terug komt.

5 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte en kracht voor jullie gezin!!
  Fam v Oorschot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Isa,
  Wat fijn dat je bloed goed was om te starten met je 5 de kuur. Jij bent toch wel een echte tovernaar eerst is je bloed niet goed en dan een paar dagen later is het wel weer goed. Wij hopen dan ook dat alles volgens plan blijft verlopen, en dat jij weer snel beter mag worden. Doe je ook nog even de groeten aan Papa en Mama, Lot en Joppe. Daaaaaaaag Kanjer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Isa,Joppe,Lot,Arjan en Margrit,

  Wat goed de 5de kuur. Volgens ons is jou kanjer-kralenketting al super lang. Dat er nog maar veel
  kralen aan mogen komen. Je doet het kei goed.
  En Isa de kippen hebben hun eerste ei gelegd, Hannes was super blij. Veel succes.
  Groeten Hannes en Arieta.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Isa
  Gelukkig dat je weer met de 5e kuur mocht beginnen. Hopelijk ben je er niet al te ziek van en laat je maar lekker verwennen door iedereen
  Verder wensen we jouw en je papa en mama zus en broer veel sterkte en succes met alles.
  gr Gert-Jan, Marielle ,Jill en Finn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Isa,
  Wat was het weer gezellig: logeren bij jou in het ziekenhuis.
  Je wilt maar steeds dansen, dat gaat supergoed, volgens de zusters hoef je helemaal niet meer op balletles, je kunt het al.
  Ook de cakejes die je had gebakken waren lekker hoor.
  We hebben het grote Jip en Janneke boek bijna uit, denk ik.
  Nog een paar dagen,dan mag je vast weer naar huis.
  Knuffels van opa Pierre en oma Lidy

  BeantwoordenVerwijderen