dinsdag 31 januari 2012

Wachten op de MRI

Afgelopen week is het weer best goed gegaan, in het begin van de week had ze 2x 's morgens haar sonde eruit gespuugd. Dit was wel weer drama maar voor de rest is ze op woensdag en donderdag gewoon naar school geweest. Woensdagmiddag is ze nog bij haar ex-peuterspeelzaalvriendje wezen spelen. Voor hem was Isa gewoon Isa, niks haar de zin geven omdat ze "zielig" is. Isa wil een prinsessenfilm kijken, nee hij wil cars kijken. Nee ik, nee ik, nee ik....geweldig vinden wij dit.
Vrijdag moesten we voor controle naar de poli en naar de oefen-MRI. Normaal gesproken doen ze de MRI bij kinderen van 4 onder narcose. Ze moet dan nl. bijna een uur stil liggen in een soort koker en het is ook nog een ontzettende herrie. De MRI onder narcose stond pas gepland voor 23 februari omdat ze ervan uit gaan dat je tijdens de chemo achter gaat lopen op schema. Omdat Isa dus wel op schema loopt heeft ze à.s. Donderdag de MRI maar dan zonder narcose.
Dat wordt dus spannend, als ze haar nukken heeft haalt ze nog geen 5 minuten maar wie weet ziet ze ook het belang en kunnen wij haar paaien met een middagje "aardbeienhof".
Ze heeft al drie keer geoefend bij oefen MRI zodat ze natuurlijk wel weet wat haar te wachten staat.
Toen we vrijdag klaar waren met oefenen werden we gebeld door de poli of we even terug wilde komen. Uit het bloed wat ze hadden afgenomen bleek dat het HB te laag was, dus ze kreeg een bloedtransfusie. We hadden gedacht 's middags rond 2 uur weer thuis te zijn, dat werd dus 9 uur 's avonds.
Verder hebben we een relaxed weekend gehad. Maandag was de bedoeling weer naar school, maar er heerst erge buikgriep en omdat Isa waarschijnlijk in haar dip zit (is meestal 1 week na chemo) hebben we haar toch maar thuis gehouden. Dinsdag in Veghel bloed geprikt, en ze zit inderdaad in haar dip, dus is de juf weer thuis geweest met 2 klasgenootjes.

We zijn eruit hoe we het gaan doen richting Amerika.
Arjan zal alleen met Isa gaan. Ik zal in de zomervakantie met Lot en Joppe overkomen en ervoor en erna zal ik alleen 2 x overkomen.
We denken dat dit op dit moment het beste is voor ons allemaal. In onze afweging heeft ook duidelijk meegespeeld dat in Amerika al in juni de vakantie begint en deze drie maanden duurt.
We beseffen heel goed dat er voor alles voor en tegens zijn en dat geen enkele keuze die je maakt alleen maar goed is. Maar hier staan we alle 5 achter en hier gaat niet alleen Isa voor maar hier gaan wij alle 5 voor.

1 opmerking:

  1. Ha die Isa
    Ik wilde even zeggen dat ik het erg leuk vond om gisteren bij je te mogen spelen (nou ja werken dan). En super cool om even uit de klas met een ander kindje en de juf, op stap te gaan. Misschien kom ik nog wel een keer aan de beurt om mee te gaan?! Maar het is voor jou natuurlijk het leukste om op school te kunnen komen.
    Morgen weer heel veel succes in het ziekenhuis met de mri-scan. Lijkt mij ook echt super moeilijk om een uur stil te liggen. pfff.
    Groetjes Tjeu

    BeantwoordenVerwijderen