vrijdag 3 februari 2012

Helaas MRI mislukt

Donderdagmorgen om 7 uur vertrokken wij richting Nijmegen voor de MRI scan zonder narcose. Isa was vol overtuiging dat het stil liggen haar zou gaan lukken.
Margrit en ik hebben ons schor verteld met verhaaltjes over Marietje en Pietje. Op verzoek van Isa figureerden ook de boze heks, zonnestraaltje (de lieve Heks), Micky mouse en Mega Mindy. Na 15 minuten stak de verpleegster die de foto's maakte haar duim op. Dus wij dachten dat komt helemaal goed. Na een half uurtje kwam ze de kamer binnen en zei dat sommige opnames goed waren en een paar wazig. Ze paste een aantal truukjes toe om met een aantal korte scans tot resultaat te komen,ze ging daarna even de dokter raadplegen. De vrouwelijke arts had even met haar mee gekeken en kwam vervolgens wat verontwaardigd binnen en gaf aan dat kinderen onder de 9 onder narcose moeten zijn voor een MRI. Zij gaf aan dat de foto's niet goed waren en dat er onmiddelijk werd gestopt. We waren erg verrast en wat overdonderd door dit abrupte einde.

Positieve is natuurlijk dat nog eens blijkt dat de oncoloog die de regie over de behandeling van Isa heeft en die dit had geregeld, verder kijkt dan de vaste dogma's. De MRI met narcose was lang geleden al gepland voor 23 februari. Door de voorspoedige manier waarop de behandelingen verlopen, kon dat drie weken vervroegd worden. Vanwege de narcose zijn er aanzienlijk meer mensen bij de MRI betrokken en was vervroegen niet haalbaar. Vandaar dat de oncoloog Isa drie keer had laten oefenen, in een soort MRI simulator, om te kijken of een MRI zonder narcose een mogelijke oplossing kon bieden.
Heel prettig om te zien dat hij zo nodig buiten de gebaande paden gaat om Isa te genezen.

Wij vonden dat Isa er alles aan had gedaan. De worst die we haar ter stimulering in het vooruitzicht hadden gesteld bij een goed resultaat hebben we haar toch gegeven, lekker puh!: Een broodje naar keuze als lunch, pizza als avondeten en een keertje naar het Aardbeienhof in Gemert.
S'middags werden we gebeld dat de herkansing met narcose op 16 februari zal plaatsvinden.
Even twee weken pas op de plaats dus, jammer maar helaas. We hopen dat de operatie al vast gepland kan worden en dat deze niet compleet afhankelijk is van het resultaat van de MRI. Rest ons niets dan straks lekker carnaval te vieren met zijn vijfen.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Isa,
  Wel jammer dat de scan niet helemaal is gelukt, maar wat een dappere meid ben je toch ook, dat je eigenlijk wel 9 jaar moet zijn en jij mag het wel al proberen goed hoor.
  Dan heb je het wel verdiend dat papa en mama je verwennen.
  Nu een fijn vooruitzicht lekker carnaval gaan vieren met z'n allen.
  dag grote dappere meid.
  dikke kus Dorethé Cor Aaron yannick en Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Isa nou wij vinden jou ook een flink meisje hoor, en dat je zo lang stil kunt liggen is helemaal geweldig.Wij volgen ook alle berichten van jou,maar wij vinden Lot en Joppe ook heel flink hoor,want om zo,n ziek zusje te hebben is ook niet leuk.En jou Pappa en Mamma vind ik ook geweldig lief.Hopelijk gaat de volgende MRI wel goed. En nou maar lekker carnaval vieren,zou ik ook wel willen
  groetjes en een dikke knuffel van Marja en Ben
  Bart en Marleen en Job

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat Isa het zo lang heeft volgehouden!!! Dat is toch inderdaad wel een feestje waard. Er zijn, denk ik, weinig kleuters die haar dit na doen! Die van ons in ieder geval niet. Vreselijk dat het niet genoeg is.... Mooi wat jullie schrijven over "buiten de paden wandelen" dat zegt veel over jullie positieve instelling. Nou en dan wordt het gewoon heerlijk de polonaise in! Geniet daar dan ook maar lekker van! Mooie kostuums en veel ontspanning. Dat verdienen jullie 5jes zeker
  heel veel dikke kussen en knuffels van ons.
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi allemaal,
  wat jammer dat het niet gelukt is. Maar goed, niet geschoten is altijd mis, toch? Ze heeft het evengoed knap gedaan! Nu lekker even rust. Wij hebben dat als prettig ervaren. Thomas is 2 volle weken naar school geweest. Even proeven met je hele gezin van het 'normale'leven. Door de operatie van Thomas hebben we even niks gedaan mbt voorbereidingen voor Amerika, maar we houden jullie op de hoogte. Fijne Carnaval. ALAAF!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Isa,
  Wat ben jij een kanjer zeg. Helaas dat de dokter het niet goed genoeg vond. Gelukkig hadden papa en mama je de beloofde dingen toch gegeven, dat had je zeker ook wel verdiend. Volgende week nog even een herkansing, en dan kan de carnaval beginnen. Wij wensen jullie dan ook een hele fijne carnaval, op school en in erp. Misschien zien we elkaar nog wel tijdens de optocht.
  Groetjes Marijn, Esther, Lynn en Rens.

  BeantwoordenVerwijderen