woensdag 15 februari 2012

Dronken Isa & geslaagde operatie

Weer een stapje verder in de behandeling!

We doen dus niet aan cliffhangers: zie titel--> de operatie is uitstekend gelukt.

Isa kreeg zo'n mooie, zeer goed ventilerende, OK pyjama met zeehonden print aan. Om kwart over zeven, een drankje om haar ontspannen en slaperig te maken. Dit drankje moet er ook voor zorgen dat ze zich niet alles scherp herinnert. Ze kon er een beetje dronken van worden en inderdaad: Net niet ladderzat. Traag pratend en in slowmotion bewegend.
"Hoe voel je je Isa?.   "Fijn papa". 

In de operatiekamer stonden zeven of acht mensen klaar. Ik mocht haar op een voorverwarmd, papieren luchtbedje leggen, op een soort elegante, High-tech strijkplank. Vier anesthesisten brachten haar, met een combinatie van een spuitje in het infuus en "een grote meiden zucht", soepel in slaap: Even een frons en ze was weg.

Dat is alles wat je als je niet zelf op de operatie tafel ligt meekrijgt. Ik mocht vervolgens naar de familiekamer, een soort knus ingerichte wachtkamer.  Goedbedoelende, doch wat opdringerige vrijwilligers vingen mij hier op. Na anderhalf uur, toch onverwacht lekker, te hebben gelezen was Margrit er al. Voor bij de ingang van het Radboud zit een sjieke lunchroom. Dat was zeg maar een lange (extra grote) koffie, met iets lekkers erbij. Ondanks het vertrouwen dat we alle twee hadden in de chirurg, werden de zenuwen en de spanning naarmate het 11 uur en later werd voelbaarder.
Margrit heeft in het laatste halfuur twee keer getoetst of het mobieltje, waar ze naar toe zouden bellen, wel overging.  Toch was het ook prettig om even rustig samen de tijd te hebben.

Rond kwart over elf werden we gebeld dat Isa zo naar de Intenive Care zou komen en dat we konden komen. "Zeiden ze dat het goed was gegaan?", " Nee", "....Oh, als het maar goed is dan".

Maar het was goed!

De chirurg gaf aan dat het moeilijk was geweest, maar dat het was gelukt en dat ze  alles op het oog weg hebben kunnen halen. Voor Neuroblastoom is dat, in tegenstelling tot veel andere vormen van kanker, meer dan voldoende.  Het was een hele toer geweest om de tumor van de aders af te halen. Daarbij was niets beschadigd. Fantastisch!  Erg goed nieuws. We waren en zijn echt heel blij.

Isa deed af en toe even haar ogen open, maar in eerste instantie zo, dat wij ons afvroegen of ze ons wel zag. Ze had buikpijn en voelde zich naar en moe, dat is wel de hele dag zo gebleven. Ze wilde graag wat drinken, maar moest het de eerste uren met een nat doekje, op haar lippen doen.
Ze heeft vandaag veel geslapen .
Op de IC mag je als ouder niet blijven slapen. Margrit slaapt vanavond op de afdeling waar Isa, waarschijnlijk morgenochtend weer heen gaat. 

Isa heeft twee extra infusen (in de hand en in haar voet), een slangetje in haar rug voor pijnstilling van het onderste deel van haar romp en een slangetje om te plassen. Samen met de batterij aan infuus-pompen die er gereed staan naast haar bed ziet het er spectaculair uit.

Isa is weer een belangrijke stap verder. Dat dit ook gelukt is, past bij onze stille overtuiging dat ze het gaat redden. Al is het wel eng om dat op te schrijven.

Intussen wordt er hard gewerkt aan een stichting "Isa gaat ervoor". Morgen (donderdag)  zal er een treffend en pakkend stuk in de Erpse krant staan voor de lancering van de stichting en de bijbehorende website. 
De volgende keer vertellen we meer over dit initiatief, dat ons veel van de zorgen "eromheen", uit handen neemt.
   19 opmerkingen:

 1. Fijn dat de operatie zo goed is gegaan Isa! Je mag trots zijn op jezelf. En als de stichting is gestart, gaan wij met z'n allen heel hard ons best doen om geld in te zamelen!
  Groetjes groep 7a.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo KANJER,
  Dat mogen we best in hele grote letters schrijven, want wat ben jij een KANJER. Gisteren heeft de hele dag een kaarje voor jou gebrand, want ook wij vonden het spannend. Wij vinden het dan ook fijn dat Papa en Mama het goede nieuws snel op de weblog hebben gezet. Nu weten we dat de operatie goed is verlopen. Ook zijn we benieuwd naar de Erpse krant vandaag en de opzet van de nieuwe stichting, speciaal voor jou. Jij hebt al laten zien dat je ervoor gaat, dus gaan wij dat ook doen. Jullie kunnen op ons rekenen. Heel veel sterkte!!!!
  Groetjes Marijn, Esther, Lynn en Rens Donkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Isa,

  fijn dat de operatie goed is gegaan! Hopelijk voel je je vandaag al wat beter en herstel je snel. Vandaag weer een spannende dag, maar dan vooral voor ons. Vandaag gaat de campagne van start om geld in te zamelen om jou zo snel mogelijk beter te maken. Ik weet zeker dat dit heel snel gaat lukken! Voor de mensen die meer informatie over de stichting willen, zij kunnen terecht op www.isagaatervoor.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Isa,
  Super meid, Fijn om te lezen dat het allemaal goed is gegaan met de operatie en alles daarom heen. Wel lief dat er een beer is om jou te helpen en dat jij daar weer voor mag zorgen.Dan heb je er een vriendje bij. Veel succes.
  Dikke knuffel en groetjes van ons allemaal.
  Doeiii Hannes en Arieta.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Fijn om te horen dat de operatie gelukt is.
  En dat de website voor geld op te halen er is.
  Nu kan iedereen zijn steentje bijdragen.
  Isa en de rest van de fam knap hoe jullie het doen.
  Iedereen is trots
  gr fam donkers (bram je klasgenoot)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Isa,
  Gelukkig is de operatie goed verlopen, dat kan ook bijna niet anders ,want volgens mij was heel Erp en omstreken verlicht met kaarsjes, om voor jou te branden.
  Dag grote dappere meid, dikke kus aan papa mama Lot en Joppe.
  groetjes Dorethé Cor Aaron Yannick en Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Joyce van den Hurk16 februari 2012 om 13:59

  Net de Erpse krant ontvangen en zeer ontroerd en met een brok in mijn keel het artikel gelezen over de stichting. Nu op de site aan het lezen, en tjee wat heb ik een respect voor jullie! Hoe jullie omgaan met de gehele situatie en keuzes moeten maken die je eigenlijk niet kunt maken als ouders. En Isa wat ben jij een dappere meid! We hopen op heel veel steun, alle beetjes helpen. Ik hoop dat iedereen zo denkt. Wij wensen jullie heel veel sterkte, warmte en steun toe!

  Groetjes Fam van den Hurk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Isa

  Goed om te horen dat het goed is gegaan, was een spannende dag voor iedereen. Maar jij bent super sterk en een grote kanjer. Ik zie dat ze nu een mooi site hebben gemaakt voor jou. Stichting isagaatervoor. Daaag dappere meid en jou papa en mama en lot en joppe. We gaan nog heel veel kaarsjes branden. Tot gauw.

  dikke kuss en knuffel Rian en Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Arjan en Margrit,
  het stuk in de Erpse krant is een heel mooi en helder verhaal. Wat een geweldig initiatief, ik zal het in Bernhoven ook promoten. Ik weet zeker dat er in Erp goed op gereageerd wordt.
  En helemaal fijn vind ik natuurlijk dat de ok zo goed gelukt is, geweldig.
  Sterkte en succes,
  groeten Miranda.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Isa,
  Dat heb je weer goed gedaan meid.
  Natuurlijk met steun van papa en mama, Lot en Joppe.
  De kaarsjes branden niet alleen in Erp, half Raalte staat er ook vol mee.
  Op naar de volgende stap, rust eerst maar een beetje uit.
  Dikke kus van Opa Pierre ,oma Lidy en een poot van Bojar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Margrit

  Super supermooi bericht, weer een stapje verder.

  Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi isa
  fijn dat de operatie zo goed gegaan is
  we hopen dat je weer snel naar huis mag.

  groetjes en kusjes van dirk jeanne suzan en niek

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Familie van den Bogaard16 februari 2012 om 21:28

  Lieve buurtjes. Wat fijn om te horen dat de operatie goed is geslaagd! Dat Isa heel snel mag herstellen en weer lekker naar huis mag komen.
  Het nieuws van de stichting heeft ons ook bereikt. Dat gaat zeker goed komen.
  Heel veel lieve groetjes.

  Ad Ine Martijn Joris Mariëlle Jasper en Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Isa, wat een dapper meisje ben je toch. Fijn dat de operatie goed is gegaan. Heel veel sterkte met het herstel. Dat je weer snel naar huis mag.
  En wat super dat er mensen uit jullie omgeving zich in gaan zetten voor een bijdrage voor de grote reis. We leven met jullie mee.
  Veel succes met alles.
  Fam. vd Tillaart

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Isa, Arjan, Margrit, Lot en Joppe,
  Wat ontzettend fijn dat ook dit stuk goed gegaan is. Je meisje zo'n spannende operatie in moeten laten gaan lijkt ons wederom niet niks. Dat je dan na lang wachten dit goede nieuws mag krijgen moet een hele opluchting zijn...
  Fijn dat de clowntjes af en toe langs komen om lekker te lachen :)
  Mare vertelde dat ze met jouw klasgenootjes weer iets moois gemaakt hebben voor jou. Mare hoopt dat je het leuk vindt...
  Isa wat ben je toch een doorzetter, knap hoor!
  Hou vol meid! We denken aan jullie!
  Groetjes Frank, Debby, Loek en Mare

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Isa,

  Wat geweldig dat de operatie zo goed gegaan is. SUPER. We hopen dan ook dat je weer snel hersteld en naar huis mag. Mooi ook dat er een stichting is waar ook wij een bijdrage kunnen doen. Heel veel sterkte allemaal.

  Groetjes Theo, Marjon, Martijn, Rens en Lars

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig nieuws! Ik voel bijna zelf de opluchting. Mijn hemel wat een spannende tijd toch! Ik wens jullie allemaal veel VEERKRACHT toe. Liefs, Gytha van Bentveld

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat super dat de operatie goed gegaan is. Nu zijn jullie weer een stapje verder. Knap van jullie en de artsen natuurlijk. Heel veel geluk verder gewenst voor alles wat nog komen gaat.
  Liefs fam. v.d. Rijt

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sem Geurts van Kessel17 februari 2012 om 23:30

  Kanjer Isa...

  We hebben elkaar ontmoet op een plek waar heel veel knappe en bijzondere mensen onder een dak samerwerken...om jou op dit moment in jou jonge leven te geven wat je nodig hebt...of om weg te halen wat er niet hoort...We hebben in die korte momenten gezien wat een vechtlust je hebt...en wat voor een stoer meisje je bent...Ga zo door Isa...en we hopen dat we elkaar op een andere plek tegen mogen komen...en dat jullie dan tikkertje spelen...Dat Sem het spelletje snapt...en dat jullie elkaar bij kunnen houden met rennen...een win win situatie voor allebei...
  Wij denken aan jullie...
  Een dikke knuffel van Sem
  En lieve groetjes van Janneke & Stefan...en zusje Jill

  BeantwoordenVerwijderen