maandag 4 juni 2012

geland

Het is geweldig goed gegaan, zo relaxed zijn we nog nooit ingecheckt. De dame bij de incheckbalie zag bij de reservering de medische kanttekening en werd zichtbaar nerveus. Dat is normaliter andersom.
Overgewicht en de extra koffer hoefden we niet te betalen en ze heeft er voor gezorgd dat we overal met voorrang door mochten, dat maakte het allemaal heel veel makkelijker dan normaal.

In het vliegtuig ging het erg goed, Isa heeft spelletjes gedaan en wat geslapen en heeft genoten van de drankjes, sandwich en warme maaltijd. De vlucht ging best snel voorbij, uiteindelijk hebben we bijna 8 uur gevlogen, een half uur minder dan gepland.

Eigenlijk uit het niets moest Isa een half uur voor landen overgeven, misschien omdat ze toch vrij veel had gegeten en gedronken. Helaas kwam het sonde slangetje mee. Dat hebben we er vanmiddag uitgelaten en net voor het slapen weer ingebracht, ze was erg rustig en liet ons hem er zonder tegensputteren weer inbrengen. Zo goed is het nog niet eerder gegaan.

Omdat we ons huis pas vanaf dinsdag in kunnen slapen we eerst twee nachten in een hotel in dezelfde buurt, dicht bij het oude centrum. De taxi heeft ons voor het hotel gedropt, waar we al om 14.30 waren.
We hebben heerlijk in de zon, een broodje gegeten in een parkje met grote fonteinen. Isa heeft nog lekker "gepootje baad" en straalde helemaal. Het is heerlijk om door deze mooie stad te lopen, wolkenkrabbers naast 18e eeuwse kerken.

Om het tijdsverschil meteen goed te overbruggen hebben we Isa zo laat mogelijk in bed gelegd, dit was half 7 geworden, aangezien het tijdsverschil hier 6 uur vroeger is lag ze dus eigenlijk pas 's nachts half 1 in bed.

Afgelopen anderehalve week is er veel gebeurd.
's woensdag was het fantastische feest van Braderisa, ongelooflijk wat er allemaal is gerealiseerd en wat een werk er is verricht. Er was een hele leuke sfeer, Lot Joppe en Isa hebben met volle teugen genoten en het alledrie tot het einde vol gehouden.

Zaterdagmorgen kregen we een telefoontje van de ANWB alarmcentrale (die door de zorgverzekeraar zijn ingeschakeld) dat ze tickets hadden voor 3 juni. Echter een datum van het ziekenhuis hadden ze niet en wij ook niet. 's Middags gaven ze in een mail aan dat we ook wel later konden vliegen als we wilden. Maar wij wilden eerst de datum van het ziekenhuis weten voordat we tickets gingen boeken. Dus na een paar mails kregen we te horen dat we misschien 11 juni werden verwacht. Wij weer contact gelegd en ook aangegeven dat we wel z.s.m. willen komen omdat de tijd begint te dringen. Er moet nl. begonnen worden met de kuur binnen 100 dagen na stamcelteruggave, dit is voor ons vóór 26 juni.

Maandag 2e pinksterdag zijn we de hele dag naar i-pop geweest, ook weer zo'n geweldig evenement. Erp heeft laten zien dat er veel muzikaal talent zit, Echt geweldig dat dit voor Isa is opgezet. Wij hebbben volop genoten tot het eind en waren echt geroerd, door deze dag. Zeg maar "supervet".

Woensdag werden we 's morgens om 8 uur opgehaald door stichting doe een wens. We hadden allemaal al flink gefantaseerd over hoe die dag er uit zou zien.
Maar aan een zuurstokrose limousine hadden we niet gedacht: een bank in de lengte richting met daartegenover een bar met kinderchampagne, cupcakes met kabouterplopversiering, tijdschriften voor de kinderen een K3 blikje met K3 snoep.

Na een uurtje rijden waren we in België en daar werden Arjan en de kinderen opgepikt met de helikopter en vlogen ze naar Plopsaland. Ik in de limo erachteraan (mochten maar 4 personen mee in de heli).
In plopsaland naar een voorstelling geweest van kabouter Klus en daarna zelf wat rondgewandeld. De kinderen werden de hele dag ontzettend verwend:"Ik wil graag een wafel", "ja dat is goed"' "mag ik wat te drinken"?, "ja, dat mag" etc.

Om 18.00 uur vertrokken we met z'n allen met de limousine richting huis. Isa's wens was ook nog sushi eten, echter doordat we in de file kwamen werd het alsmaar later en kwamen we pas om 22.00 uur aan bij het sushi restaurant. Met Isa hadden we afgesproken dat we haar wakker zouden maken als ze sliep. Ze was net een half uurtje aan het slapen toen we arriveerden. Het was geen probleem voor Isa, ze sprong uit de auto en we hebben nog heel gezellig met z'n allen gegeten.
Half 12 waren we thuis na een fantastische dag.

Kinderen in bed, nog even mail checken: Mail van het ziekenhuis in Philadelphia, misschien dat we 5 juni al zouden kunnen komen. Weer dat misschien....
Margrit was hier niet heel erg amused over en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Arjan heeft me overtuigd om niet direct een emotionele, boze mail te sturen. S' ochtends hebben we gekeken of het haalbaar was (met name wat betreft levering van medicijnen en sondevoedingsattributen), dat bleek het geval. Ben de vader van Kuba een lotgenoot, heeft zijn contacten bij het ziekenhuis benut om helderheid te krijgen en ja hoor: Donderdagavond na tienen kregen we een mail: 5 juni zijn jullie welkom in het CHOP (Children Hospital OfPhiladelphia).
Het meeste was wal al geregeld maar er moesten nog wat puntjes op de i gezet worden zoals: tickets boeken, en leveringen van medicijnen.

Zaterdagmiddag nog snel afscheid van iedereen genomen en 's avonds alvast vertrokken richting schiphol. Daar geslapen in een hotel en 's morgens rustig ontbeten. Het avontuurlijke deel is begonnen!!

14 opmerkingen:

 1. Fijn dat alles zo goed is verlopen. Wij wensen jullie heel veel succes en sterkte en hier in Erp leven we met jullie mee!
  Rik, Lucie, Stefanie & Alicia Peelen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, wat fijn om zo snel al iets van jullie te horen. Veel succes en het zal wellicht daar beter weer zijn dan hier in het natte Erp.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja,

  groetjes van de Vennekes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed om te horen dat jullie een goeie reis hebben gehad en dat Isa het toch heel aardig heeft gedaan tijdens de vlucht. Een hele lange armenknuffel vanuit lekkerkerk, we volgen jullie op de voet hoor, jim,fien,bied en edith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super fijn om te horen dat de reis goed is verlopen. Veel geluk in Amerika we hopen dat alles voorspoedig gaat verlopen.
  Marijn, esther, Lynn en rens Donkers

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Margrit, Arjan en Isa

  Super fijn om te lezen dat jullie nog echt genoten hebben van al die mooie dingen die al die lieve mensen voor jullie allemaal geregeld hebben. Nu nog een moeilijke hobbel maar daar komen jullie ook zeker doorheen met z'n allen.
  Margrit als je het weekend thuis komt is je huis weer lekker op orde reken maar, samen met ons mam. Een hele dikke kusss en knuffel voor jullie.

  groetjes Rian en Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi daar met z'n drietjes,

  Goed dat het allemaal zo vlotjes is verlopen op de heenreis. Hopelijk kunnen jullie morgen in jullie stulpje terecht en zitten de doktoren met smart te wachten op Isa uit Nederland. Heel veel succes de komende dagen en... Jean-Paul gaat er ook voor.. op naar de Alpe d'uzes.

  Veel liefs, Jean-Paul, Hester, Sara en Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo lieve Isa,

  Vorige week zat je in in de helikopter en nu in het vliegtuig; wat een belevenissen..
  Wat fijn dat de reis goed verlopen is! Wel vervelend dat je nog moest spugen. Misschien had je inderdaad te veel gegeten en gedronken...
  Heel veel succes in Amerika! We blijven jou volgen hoor! Groetjes ook aan papa en mama.

  juf Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Isa,Fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen.Wij wensen jullie veel succes in Amerika, en zullen vanuit Veghel aan jullie denken.Heel veel groetjes van Joan,Anita,Koen,Ruud,Walter

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Isa, Arjan en Margrit,
  Wat fijn dat je nu in Philadelphia bent.
  Vandaag ook al in het ziekenhuis geweest ,denk ik.
  Viel het een beetje mee?
  Hoe is jullie huis, heb je een mooie kamer, ik ben erg benieuwd, je kunt er wel een foto van doorsturen.
  Hartelijke groet Opa Pierre en Oma Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Isa, Margrit en Arjan,

  Heel veel succes in Amerika.
  Dat daar alle wensen maar uit mogen gaan komen.
  We zullen voor jullie duimen.

  Groetjes Elke, Ivar, Peter en Mijntje Biermann

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve mensen,

  Wat een gestress nog even op het laatste moment! Maar jullie zijn er, wat ontzettend spannend! Ik hoop dat Isa de kuren goed doorstaat en jullie tussen de kuren een geweldige tijd tegemoet gaan!
  Liefs Bobbi, Lois, Vasco, Stefan en Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Margrit Arjan en Isa,
  Hoe is het in Amerika zijn de zusters net zo lief als in Nederland? Gisteren in jullie nieuwe huis geslapen, heb je de mooiste kamer gekregen?
  Succes met de onderzoeken en ga nog lekker nagenieten van alle leuke dingen van de afgelopen weken.
  dag grote dappere meid dikke kus uit Mijdrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Arjan Margrit en Isa,

  Wat fijn dat alles zo goed is verlopen. Ik hoop dat jullie een fijn welkom hebben gehad in het ziekenhuis. Dat het maar zo warm en meegaand mag zijn als hier in Erp! We wensen jullie heel veel succes daar in het verre Amerika. Probeer tussen door ook te genieten daar van al het moois wat philadelpia te bieden heeft! We leven met jullie mee, en zijn blij dat jullie ons zo op de hoogte houden.

  Groeten van de Tegenover Buurtjes

  BeantwoordenVerwijderen