zondag 17 juni 2012

Nog wel een machette nodig op dit pad.

Dag 2 van de eerste kuur.

Het ging vandaag al wat soepeler dan gisteren, maar er kwamen toch nog de nodige hulpmiddelen bij te pas.

Net als gisteren begon de pijn na twee en een half uur. Het duurde vandaag ongeveer een half uur t.o.v. de twee en een half uur van gisteren, voordat de pijn een beetje onder controle was. Een hele opsteker dus. Daarna ging het een hele tijd best aardig, ze voelde zich niet zo lekker maar dat was het.

Ze begon na de middag geleidelijk aan, meer en meer ... en meer te hoesten. Er werd vlug een dokter bij gehaald en die bleef lang genoeg, om te zien hoe snel de intensiteit toenam van dat hoesten, tot dat ze uiteindelijk tussendoor naar adem moest happen.

De dosis antilichamen werd stilgezet en er werd een speciale "respiration crew" opgeroepen, bestaande uit één hindoestaanse vrouw. Twee minuten na het stoppen van de dosis was het hoesten al vrijwel gestopt. Wederom een aanwijzing wat voor lekker spul die antilichamen zijn en hoe groot de impact ervan is. Isa kreeg een klein zuurstofmaskertje voor, waar een medicijn door verneveld werd, om de spasmen van de bronchiën te laten ophouden. Twee keer ademhalen en Isa ontspande helemaal.
Ze kreeg er ook een slaapmiddel bij en was zo vertrokken.

Deze bijwerking nemen ze heel serieus. Toen ze na een uur niet opnieuw was begonnen met hoesten, werd de dosering van de antilichamen op halve kracht hervat. Dit betekent dat het inlopen van de antilichamen nu tot vannacht ca. 03.30 uur zal duren. Waarschijnlijk heeft dit geen effect voor de start van de kuur van morgen.

Het lijkt er tot zover op dat deze lagere inloopsnelheid veel minder bijwerkingen oplevert. Ook weer niet heel gek.

Vanavond was de zuurstofgraad in haar bloed te laag. Na enkele tevergeefse pogingen om dit te verbeteren, door haar een betere slaaphouding te geven (ze blijft op haar zij rollen), heeft ze nu een zuurstofmaskertje voor zich liggen. Deze blaast zuurstof in haar gezicht waardoor ook deze bijwerking (te lage zuurstofverzadiging in haar bloed, door vernauwing van luchtwegen)is gepareerd.

Het grote verschil met gisteren is dat Isa heel veel slaapt en ook tussendoor zich veel minder ziek voelt en minder pijn heeft.

Als de nacht nou ook nog een beetje wil lukken....

tot later

4 opmerkingen:

 1. Hoi Arjan
  Jeetje wat heftig allemaal, en ook dat bericht van Maud. Ben er ook erg van geschrokken. Isa is een kanjer maar jij ook Arjan. Hoop dat de weken vlug om gaan en dat jullie allemaal samen een paar weekjes daar bij elkaar zijn. Veel sterkte we denken veel aan jullie.
  Geef Isa een dikke kuss en knuffel van ons en natuurlijk ook voor jou Arjan.

  X Rian en Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi isa
  het valt allemaal niet mee maar jij bent een sterke meid.
  leuk dat ik je gisteren even op skype heb gezien
  zo helemaal bijna aan de andere kant van de wereld
  doe je papa de groeten van ons
  dirk jeanne suzan en niek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Isa
  Ik denk heel veel aanjou, en we zule veel aanjou denke.als je een beetje beeter voelt gaan we weer skajpen.
  Hele dikke kus van marit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Isa schatje, we denken veel aan je, wat ben je toch een sterke meid, wat een doorzetter. Fijn om je even te hebben gesproken, zo ver weg maar toch dichtbij.Geweldig dat skype er is!
  Lieve Arjan en Margrit, soms word ik er zo stil van als ik denk aan wat jullie doorstaan...Alle power naar Amerika, yes we can! liefs uit Lekkerkerk

  BeantwoordenVerwijderen