zondag 10 juni 2012

gesetteld

We hebben uiteraard niet de illusie dat we de voetbaldomper van gisteren ook maar enigzins kunnen wegpoetsen, maar we hebben opbeurend nieuws.

Donderdagochtend zocht de coördinerend oncoloog ons in het ziekenhuis op met heel goed nieuws: Ook op de scan van het CHOP is Isa helemaal schoon (Ja hier is plaats voor amerikaans enthousiasme (fonetisch): Fentaaastiic!!!!!.

Lekker dat daar geen verassingen opduiken. Maandag horen we of de resultaten van de beenmergpunctie ook goed zijn. Zo ja dan wordt Isa donderdag opgenomen en beginnen ze vrijdag 16 juni met de eerste kuur.

We zijn al bijna weer een week hier en morgen gaat Margrit al weer naar Lot en Joppe.
Deze hebben zich naar verluidt, zeg je dan, zeer vermaakt bij Freekje, Jouke, Sandra en Willem.

We weten intussen onze weg al een beetje te vinden in het in eerste instantie grote en overweldigende Children Hospital. Margrit en ik moesten beiden denken aan het eerste bezoek aan het Radboud ziekenhuis en wat voor vertrouwde plek dat uiteindelijk voor ons is geworden.
Na veel onderzoeken en afspraken op dinsdag en woensdag die het grootste deel van de dag in beslag hadden genomen, was er donderdag "alleen" de beenmergpunctie onder narcose en waren Margrit en Isa kort na de middag al buiten.

Ik kreeg uitleg over een aantal verzorgende taken, die bij ons de thuiszorg doet, maar je hier zelf mag doen.
Ik had nooit gedacht dat ze de geplande tijd van anderhalf uur echt zouden gebruiken, maar het is me duidelijk: Steriel iets doen valt niet mee. Je zou er paranoïde van worden. Dinsdag middag een vervolg voor meer "thuiszorg".

Intussen wonen we in ons knusse rijtjeshuis in een gezellige buurt met regelmatig aanspraak. Isa heeft al buitengespeeld met buurmeisjes. We voelen ons al helemaal thuis, we missen alleen Joppe en Lot. Het huis is vooral erg huiselijk, het doet oud aan met overal mooie, wat je noemt doorleefde oude grenen vloeren en een afgescheiden klein keukentje.

Dit huis was ons vooral vanwege de buurt en omgeving aangeraden door de ouders van een lotgenootje die hier ongeveer een jaar geleden zaten. Het is levendig, veel kinderen op straat en veel aanspraak: letterlijk met het glas wijn of de kop koffie op het trapje voor de voordeur; Overal bomen, veel winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Een paar parkjes om lekker in het gras te liggen of met de voeten in het water te badderen met veel kleuters. Het is ongeveer 40 minuten lopen naar het ziekenhuis of 15 minuten met de taxi.
ons adres want: kaartjes zijn natuurlijk altijd leuk:
Perot street 2443,
PA 19130 philadelphia
Pensylvania, USA.

Intussen terwijl ik dit schrijf vindt de tennismarathon plaats en zijn er nu (03.40 uur in de nacht) mensen aan het tennissen, kienen .. en feesten, mag ik hopen. Echt fantastisch wat hier is neergezet en gebeurd voor "Cystic Fybrosis" en "Isa gaat ervoor". En morgenvroeg gewoon verder. Ik weet dat heel veel mensen hieraan hebben bijgedragen, geweldig !!


Ok tot de de volgende keer.

5 opmerkingen:

 1. Hey Amerika gangers, wat geweldig om te horen dat er nog steeds goede berichten zijn! Dit maakt wat mij betreft alles goed van die voetbalwedstrijd, maar ja het is dan ook maar een spelletje voor mij!
  Margrit straks weer bij de andere 2 kinderen, maar gelukkig is de vakantie niet ver meer, zodat jullie herenigd worden als gezin.
  Arjan en Isa veel succes de komende tijd samen en aftellen maar....
  liefs Mieke en Ed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve lieden, wat een heerlijk goede start maken jullie daar. Het doet me goed dit te lezen!Jullie huisje klinkt sfeervol met zo'n omgeving. Dat kunnen jullie wel gebruiken in zo'n vreemde omgeving.
  Fien:lieve Isa, ik maak een tekening voor jou met Joppe en Lot en Isa erop.

  We zijn bezig met installeren van skype, we zijn geen helden, komt goed!
  Liefs uit lekkerkerk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi allemaal,
  Wat een geweldig nieuws allemaal.De vooruitgang van de behandeling van Isa, en dat jullie in een sfeervol huisje en omgeving zitten. En Arjan voor je terug komt heb je er een diploma bij, voor de zorg. Gelukkig zijn jullie ook al een beetje gewend aan de nieuwe omgeving. Nu dit ik dit schrijf weet ik dat Margrit alweer thuis is en Joppe en Lot weer in de armen kan sluiten. Tijdens de tennismarathon hebben we Lot en Joppe nog gezien en die hebben zich prima vermaakt met spelletjes, tennis en heel veel suikerspinnen en ijsjes. Het weekend was in een woord SUPER, ook wij hebben er van genoten. Voortreffelijk wat er allemaal kan als we de krachten bundelen. Allemaal veel geluk en sterkte in het verre Amerika en 6 kilometer van ons vandaan.
  Gr Marijn Esther Lynn en Rens Donkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi isa,
  Wat leuk om te lezen al dat goede nieuws en dat je al weer speelvriendinnen hebt gevonden. Fijn dat het allemaal goed gaat in je nieuwe omgeving. Veel sterkte de komende tijd.

  Groetjes Arieta, Hannes en de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Isa en familie.
  Fijn te lezen dat je helemaal schoon bent en mag starten! Vanuit Groningen een dikke knuffel en succes.
  Hopelijk tot augustus, tot Amerika.
  Groet
  Maud

  BeantwoordenVerwijderen