woensdag 14 maart 2012

1e nacht met chemo zit erop

Gisteren overdag ging het best goed, samen met de pedagogisch medewerkster pizza gemaakt en in haar kamer met een mobiel oventje gebakken. De cliniclowns waren ook nog langs geweest en dat is ook altijd leuk. 's Middags even naar het plein geweest om konijntjes te knuffelen. Die komen elke week een uurtje in het ziekenhuis. Ze wil dan alleen net het konijntje wat even weg is. Maar geen probleem zeg ik, tijd genoeg, we wachten gewoon tot ie terug is. Na een half uur gaan we helemaal onder de konijnenharen terug naar de kamer. Daar valt ze toch ietwat uitgeput in slaap. Om 5 uur komt het eten maar ze heeft geen honger, heel de dag heeft ze weinig gegeten. 's Avonds krijgt ze daarom sondevoeding.
De nacht is onrustig geweest, veel plassen en tegen de ochtend spuugt ze al haar sondevoeding eruit, incl. het sondeslangetje. Tijdens het bed verschonen kruipt ze zolang in mijn bed en wil niet meer in haar eigen bed liggen, nou dan ruilen we toch. Dus ik heb in het luxe ziekenhuisbed verder geslapen. De zuster was 's morgens wel verrast, "Isa wat ben je toch gegroeid".

5 opmerkingen:

 1. Hoi Isa,
  Wat leuk zeg dat er konijntjes langskomen, zijn ze net zo mooi als jullie die thuis hebben?
  Hopelijk gaat het vandaag een beetje beter.
  Dag grote dappere meid groetjes en een dikke kus aan mama papa Lot en Joppe.
  groetjes Cor Dorethé Aaron Yannick en een knuffel van Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Isa
  Haha, had jij de zusters even laten schrikken door in een ander bed te gaan liggen.
  En wat doen ze veel leuke dingen voor je in het ziekenhuis, pizza bakken, konijntjes knuffelen en de clinic clowns. Maar goed ook, anders is het natuurlijk kei saai in het ziekenhuis als je alleen maar vervelende behandelingen krijgt.
  Ik vind dat je het super goed doet, en hoop dat je minder hoeft te spugen de volgende dagen! Heel veel groetjes van de mama van klasgenootje Tjeu

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Isa,

  Wat ben jij toch een dappere meid. Jij kent mij niet, maar ik heb een hele tijd geleden bij je moeder gewerkt (bij de ROB Groep/OSG). Ik was gisteren op bezoek bij Patricia Bekkers (zij heeft ook bij jouw moeder gewerkt) en vertelde mij wat er bij jullie aan de hand is. Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen met de verdere behandelingen en leef erg met jullie mee.
  Heel veel succes !!!!!!

  Sandra Jansen-Claassens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha die Isa,

  Gelukkig blijf je lekker een beetje ondeugend en houdt je de lol erin.
  Volhouden meid. Vandaag staat er een mooi artikel in de krant over jou. Het is leuk om te zien hoe iedereen meeleeft en wil helpen. Nog heel veel sterkte de komende weekjes en hopelijk zien we je dan weer snel.

  gr. Henk, Dainne en Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha die Isa,

  Wij, jouw klasgenootjes, willen jou laten weten dat we aan jou denken!!!

  Heel veel groetjes en knuffels van Eva, Daantje, Merel, Ties, Karlijn, Luuk, Tjeu, Yann, Elke, Mare, Niels, Diem, Floor, Jordy, Jim, Ise, Bram, Nils, Puck , Mex en Roan.

  BeantwoordenVerwijderen