zondag 11 maart 2012

Klaar voor de volgende hobbel

Bijna 3 weken thuis geweest en weer helemaal klaar voor de volgende hobbel: zware chemo (5 dagen) een dag rust en dan opvolgend teruggave van de eerder geoogste stamcellen.

Isa is regelmatig naar school geweest, soms gaf ze 's morgens al aan, ik wil niet. Moeilijk is het dan voor ons om te bepalen of ze gewoon geen zin heeft of dat ze zich moe en/of niet lekker voelt.
We proberen het subtiel te stimuleren "wist je dat er vandaag iemand uit je klas jarig is". De uiteindelijke keuze laten we toch bij haar. We merken dat we een hard " nee" het beste kunnen accepteren. We merken dat ze nog wat minder energie heeft dan voor de operatie.

De eerste dag na de vakantie kwam ze 's morgens om 8.15 uur beneden met haar kleren in de hand, "zo, ik ga nu meteen mee naar school." "Ja maar, de medicijnen dan?" Gaven wij aan, "Die komen jullie dan  gewoon op school geven".  Oplossingsgericht is ze wel.

Bij het toedienen van de medicijnen om kwart over tien, gaf ze aan dat ze wat moe was en mee naar huis wilde. Even afgeleid: puzzeltje met pappa, pappa een snelle zoen, laten blijven en puzzeltje samen met de juf. Een kwartier later belde de juf,  Isa was helemaal geflipt, boos en opstandig en wilde naar huis. We hebben haar dus snel opgehaald en de hele dag is ze boos en opstandig gebleven "ik voel me rot" geeft ze dan ook wel aan.

De volgende dag bij het opstaan zei ze al "ik voel me vandaag wel vrolijk".  Zo zijn de afgelopen weken een beetje geweest, soms vrolijk en soms boos en opstandig.
Vandaag hebben we met z'n allen nog heerlijk genoten van het lentezonnetje: lekker de hele dag buiten. Maandag worden we weer verwacht in Nijmegen voor de voorbereiding, dinsdag begint de kuur.

De oncoloog geeft aan dat we er van uit moeten gaan dat Isa ongeveer vier weken in het ziekenhuis zal blijven. We hopen dat ze er niet zo ziek van wordt als haar voorgangers. We zullen zien.

9 opmerkingen:

 1. Ha kanjertje, na enige tijd heerlijk bij papa, mama, Joppe en Lot thuis te zijn geweest, nu inderdaad de volgende hobbel...
  Maar zoals je tot nu toe alles TOP gedaan en doorstaan hebt, gaan jullie hier ook samen weer voor...
  Véél toi toi en zonder al te veel narigheid,
  Wij duimen voor je/jullie...

  Lieve groetjes Rob & Marie-josé Jari, Aron en Merle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kanjer,
  Fijn om weer te lezen dat je de afgelopen 3 weken even zelf de regie in handen hebt mogen nemen. Samen genieten van de alledaagse dingen, school en het heerlijke lente zonnetje. En dan die volgende hobbel die je weer moet nemen. Maar wij weten inmiddels dat Isa ervoor gaat. Dappere meid wij wensen je dan ook heel veel succes, het kaarsje gaat weer branden voor je/jullie.
  Groetjes Marijn, Esther, Lynn en rens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Isa, daar ga je weer! Op naar, zoals papa en mama schrijven, een grote hobbel. Maar zoals jij kunt laten zien wat een bikkel jij bent, zul je dit ook doorstaan! Wij wensen je heel veel succes en beterschap de komende dagen/ weken. Een dikke knuffel van ons allemaal.
  Sara, Hanna, Jean-Paul en Hester.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Charlotte en Joan12 maart 2012 om 19:48

  Hoi Isa, en de rest van het gezin!
  Wij willen jullie ook heel veel succes en sterkte wensen de komende weken. We leven met jullie mee en kijken iedere dag of er nieuws is. Gelukkig ben je een sterke meid, Isa, dus het gaat je vast lukken om ook hier weer goed doorheen te komen!
  Veel groetjes van Thomas en de rest van de familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ise matheeuwsen12 maart 2012 om 20:13

  Ik vind het niet leuk dat je weer naar het ziekenhuis moet. Ik hoop dat je weer snel naar school kunt komen.

  groetjes ise matheeuwsen en de rest van de familie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo lieve Isa,

  We zullen je nu een poosje niet zien op school en dat vinden we natuurlijk heel jammer. Maar ook deze hobbel moet je nemen om beter te kunnen worden. Zet 'm op meisje, de komende weken!!
  Het zal vast niet altijd meevallen, maar je hebt al vaker laten zien dat jij heel flink bent.

  Groetjes en een knuffel voor jou!
  Juf Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ha isa, we zullen aan je denken de komende weken, en hopen dat alles goed zal gaan en we je over een aantal weken weer thuis zien rondhuppelen met een stralend zonnetje. Arjan, margrit, lot en joppe wensen we ook heel veel sterkte, maar jou het meeste, kop op, hé meisje.

  groetjes Suuz, Sil, Jan & Helma van Bommel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Isa, de strijd gaat weer door. Knap hoor hoe jullie dat samen doen. Zet hem op en wij duimen voor je Isa en ook voor je papa, mama zus en broer.

  Gr Gert-Jan, Marielle Jill en Finn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi Isa en familie,

  heel veel sterkte, succes de komende weken die misschien de grootste hobbel zullen zijn. Maar als ik zie hoe jullie je door de andere hobbels heen geslagen hebben, moet het ook deze keer zeker lukken. Ik duim voor jullie mee,

  groeten Miranda en Loes natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen