zaterdag 24 maart 2012

Dip Dipper Dipst

Waarom ze de laatste chemo "zware chemo" noemen is intussen wel duidelijk geworden. Sjonge wat een ellende.
Isa's weerstand is echt helemaal afgebroken. Dinsdagnacht heeft ze ook koorts gekregen, daarom krijgt ze nu drie verschillende antibiotica. Zoals beloofd, zijn haar slijmvliezen aangetast, aangezien deze lopen van de mond tot kont is dit nogal wat. Vrijdag hebben ze een echo en ct-scan van haar darmen gemaakt en hieruit bleek dat de darmwand ontstoken was. De pijn die ze daaraan heeft valt tot nu toe mee, in veel gevallen is de pijn in de darmen zodanig dat dit met morfine wordt bestreden. dat is bij Isa gelukkig nog niet aan de orde.
Daarbij heeft ze waarschijnlijk ook een buikgriepje te pakken wat het er allemaal niet prettiger opmaakt.
Ze geeft ongeveer 10 keer per etmaal over, dit is alleen maar gal en het komt ongeveer uit haar tenen. Om die reden hebben ze de sondevoeding stopgezet en wordt het sonde slangetje nu gebruikt om de maagsappen en gal eruit te laten.  Ze spuugt helaas nog even vaak, alleen de hoeveelheid is duidelijk minder. Ze krijgt sinds maandag voeding via de bloedbaan, zodat ze toch de nodige stoffen binnenkrijgt en niet teveel afvalt.

Arjan en ik lossen elkaar elke dag af, zo leven we een beetje in 2 werelden. Of in het ziekenhuis bij een hartstikke ziek kind, of thuis met 2 kinderen die hun "gewone" leventje leiden. Zelf zijn we allebei begonnen met hardlopen, doen dit ook vanuit het ziekenhuis en dan ziet de dag er toch weer iets anders uit, als je even lekker intensief buiten bent geweest. Zo proberen we er toch doorheen te komen en hopen dat die cellen heeeeel snel gaan groeien.

9 opmerkingen:

 1. We hopen dat de koorts snel weg zal gaan,
  en dat je je weer beter zal gaan voelen.
  Want dit is toch wel heel erg,je bent een echte
  kanjer en dat zijn je papa en mama,lot en joppe
  ook.We wensen jullie dan ook heel veel sterkte
  toe.
  groetjes Eddy,Emilie,Kaja,Nino en Joni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lieve Isa
  Zet hem op meid, je kunt het.
  Margrit en Arjan veel sterkte, want dat hebben jullie nu nodig. Ik denk veel aan jullie hoop dat de cellen inderdaad vlug aan groeien.

  Hele dikke kusss en knuffel X
  Rian & Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Isa, Meid wat naar dat je zoveel moet overgeven! We hopen dat dat gauw minder wordt en dat je buik ook weer beter gaat voelen

  Lieve Arjan en margrit, Wat een rot weg waar die meid door moet. heftig voor jullie om dit door te moeten maken! We denken aan jullie en we hopen dat de stamcellen goed aangroeien en het overgeven minder (veel minder) gaat worden. Veel sterkte en als Isa er aan toe is, of als Joppe, Lot een verzetje willen dan zijn we er.
  Alle goede wensen en vooral gezondheid en kracht voor jullie!Dikke kus
  Alex, Judith Noah en Mila.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè meisje toch wat ontzettend naar voor je, ik hoop dat je je heel snel wat beter zal voelen.We denken heel veel aan jullie.
  allemaal heel veel sterkte, dag grote dappere meid dikke kus voor iedereen. Cor Dorethé Aaron Yannick en marit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Isa zet hem op, je kunt het. We hopen dat al deze verveldende dingen snel over zullen zijn en je weer blij kunt zijn en van het zonnetje genieten. Ook Arjan en Margrit veel sterkte en goed van jullie dat jullie zijn gaan hardlopen, even wat afleiding.
  Groetjes Jos, Miranda, Luka, Nina en Teun

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heh Isa meisje, wat naar dat je zoveel moet overgeven. Ik duim dat die cellen supersnel gaan aangroeien en je je weer wat beter gaat voelen.
  Zet hem op superkanjer. Een dikke knuffel voor jou en ook voor Lot en Joppe, papa en mama. Groetjes Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Isa,
  We hopen dat je je snel weer beter gaat voelen en dat die cellen supersnel gaan aangroeien.
  Isa, je kunt het. Zet hem op meisje.
  Mama en papa en de rest natuurlijk ook heel veel sterkte.
  Groetjes Theo & Marjon, Martijn , Rens en Lars

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Isa,
  Wat ontzettend knap hoe je het weer allemaal doet. Wij hopen dat de cellen heel hard gaan werken, zoals jij dat ook doet. En je snel beter gaat voelen zodat je weer van de zonnestraaltjes kan genieten. Gelukkig kunnen papa en mama wel even een frisse neus halen, door een rondje heel hard te rennen. Kei knap hoe jullie het allemaal doen. Heel veel sterkte en groetjes.
  Marijn-Esther-Lynn-Rens Donkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi isa
  ook wij hopen dat je weer snel opknapt
  en dat de cellen maar snel aangroeien
  een dikke vette kus
  dirk jeanne suzan en niek

  BeantwoordenVerwijderen