zondag 18 maart 2012

Eind van de hoge dosis chemo

Zo nu eerst een ...
Neh, de kuur zelf is binnen maar morgen, maandag worden de stamcellen teruggegeven en begint een drie tot vijf weken durende diepe dip van de chemo. Het ergste van deze kuur moet dus nog komen. Hoe lang het duurt hangt vooral af van de groei van nieuw beenmerg uit de stamcellen.

Nadat Isa vrijdag maar bleef overgegeven hebben ze haar s'avonds min of meer platgespoten met een stevig versuffend middel.
Dit heeft heel goed uitgepakt, ze heeft veel geslapen en bijna niet meer gespuugd. Ze was wel zo versuft dat ze zaterdag niet veel heeft gepraat en de hele dag in bed is gebleven. Zaterdagnacht werd de laatste chemo afgesloten. Het infuus bestond daarna alleen nog uit vloeistof om de nieren te ontlasten en enkele medicijnen om bijwerkingen tegen te gaan.

Zondagmorgen kwam er "langzaam maar zeker, maar zeker langzaam" weer wat meer leven in de brouwerij. s'Middags kwamen haar neef Noah en nichtje Mila uit Olst op bezoek met Alex en Judith. Het eerste uur lag Isa met haar rug naar hen toe, half te soezen. Daarna kletste ze even mee, paar slokjes drinken, en ging ze uit bed op een stoel zitten. Tien minuten later had de verpleegkundige haar losgekoppeld en kon ze mee verstoppertje spelen en dansen in de hal. Ja dit is niet de eerste keer dat Noah en Mila haar weer activeren, van bijna nul tot honderd.
Er was een voorzichtig voorjaarszonnetje en Isa wilde graag naar buiten, dus toen Olst weer naar Olst vertok, zijn wij even met een rolstoel, gaan wandelen over landgoed Brakkensteijn.
Lekker op het gemak in de zon kuieren over een mooi afwisselend landgoed. Kortom het zag er vandaag toch radicaal anders uit dan gisteren.

Bij terugkomst was Isa wel echt op, ze klom met moeite in bed en heeft daarna nog even televisie gekeken en een paar happen gegeten.

Morgenmiddag rond twaalf uur vindt de reïnfusie van stamcellen plaats, dat is best een spannend moment waar wij allebei bij zullen zijn. Oma Dora onze trouwe en flexibele, vliegende keep, vangt Lot en Joppe dan weer op.

Ok tot nader...

3 opmerkingen:

 1. Dag Isa, wat moet je toch veel doorstaan.
  Arjan en Margrit voor jullie ook heel veel sterkte de komende periode.
  We blijven duimen voor jullie.
  Gr fam. vd Tillaart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Isa

  Als ik dit zo allemaal lees springen de tranen in mijn ogen. Kop op Isa samen met je super sterke lieve papa en mama erbij zul je veel troost vinden. Veel sterkte Margrit en Arjan. En ons lieve Mam (Oma)die altijd klaar staat ook een dikke kuss.

  groetjes Rian en Martien Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Isa,

  Wat ben jij toch een flinke meid, geweldig hoe jij je er telkens weer doorheen worstelt!
  Heel veel sterkte! Jullie allemaal, denk aan jullie!
  XX Jeanine, en de rest van de fam!

  BeantwoordenVerwijderen