maandag 19 maart 2012

Stamcelteruggave

Vanmiddag half 2 was het zover, de laborant kwam met een soort steekwagentje binnengereden met daarop een tonnetje. Na het ondertekenen van vele formulieren door de kinderarts en oncoloog werden de bevroren stamcellen uit het tonnetje gehaald. Toen nog check check dubbelcheck, of ze inderdaad van Isa waren. Het zakje met de stamcellen werd in water ontdooit en toen via het infuus aan Isa gegeven. Binnen een kwartiertje zaten alle 57 miljoen cellen erin. Het verliep allemaal goed, de dokters bleven erbij tot het allemaal ingelopen was, dit doen ze voor het geval dat ze allergisch reageert op de toegevoegde eiwitten. Gelukkig gebeurde dit niet.

Na 5 minuten begon Isa al een heel aparte geur te verspreiden, dit komt door de vloeistof die ze hebben toegediend om de cellen in te vriezen. Het is een hele aparte weeïge geur: Een mengeling van zwavel, zure appels en bamikruiden. Nergens mee te vergelijken dus eigenlijk.

5 opmerkingen:

 1. Blij dat het tot nu toe goed is gegaan,
  Als we nodig zijn voor wat dan ook dan zijn we er .
  Welte rusten .We spreken elkaar morgen

  Lidy en Pierre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Isa,
  Je hebt er afgelopen weken weer flink tegen aan gebokst, knap hoor!!Het valt natuurlijk niet altijd mee, maar dat is ook voor papa,mama, joppe en lot. Fijn dat die er altijd weer zijn voor jou.Net als al die andere mensen die jullie helpen en bij staan. Een groot applaus voor jullie allemaal. Veel succes de komende weken.
  Veel lente groetjes Hannes en Arieta en de rest van de familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Isa en Arjan en Margrit,

  nieuwe stamcellen als de lente begint....wij leven mee in Bernhoven, sterkte en succes,

  groetjes Miranda en collega's kinderafdeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We denken aan jullie en we staan altijd klaar om een nieuw portie levenslust te brengen!
  Mooi wat iemand schreef; nieuw leven begint in de lente! Daar sluit ik me bij aan! Groei en bloei Isa! Heel veel liefs voor jullie alle 5! We hebben onwijs genoten van het hele weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Isa,
  Ik hoop dat het weer een beetje beter met je gaat.Ik wilde morgen langskomen maar ik ben nog een beetje aan het hoesten en dan is het beter om niet te komen ,balen ook voor je mama, konden we eventjes lekker kletsen. Zodra ik mag kom ik snel een keertje langs. Dag grote dappere meid dikke kus van Dorethé

  BeantwoordenVerwijderen