zaterdag 13 oktober 2012

Bijna naar huis

Laatste loodjes in Philadelphia
Kort na het vertek van Margrit kwam er bij mij een moeizaam en zwaar gevoel opzetten: Pffff nog 12 dagen. Ik zag op tegen wat er nog stond te gebeuren. Doordat ik aan alle charmes van het leven in Nederland en Erp begon te denken, kostte wat er hier in Philly nog moest gebeuren, ineens meer energie. Alsof ik, in verlangen naar Nederland, een beetje over de komende gebeurtenissen hier heen keek en deze tot verplichtingen degradeerde.
Tuurlijk, die kuur in het ziekenhuis moest ook inderdaad gewoon gebeuren, maar in de overige dagen waren er nog leuke dingen te doen. Toen ik voor mezelf concreet maakte, wat ik hier nog wilde en die dingen zo veel mogelijk ben gaan doen, samen met Isa, ging het gelijk een heel stuk beter met de spirit.

Nu ik dit schrijf, nog drie nachten verwijderd van Schiphol en Erp, zijn er een hele rits "alledaags leven" verlangens, die wakker zijn geworden. Een kleine willekeurige selectie: Ik verlang naar: Lot, Joppe, Margrit, samen eten en samenzijn, naar thuis en de tuin, koffie en gezelligheid in de keuken, wijn en intimiteit bij de openhaard, kletsen en gesprekken met vrienden, familie en collega's,  even praten of ouwehoeren tijdens het brood halen, al naar gelang wie van de twee achter de toonbank staat. Ik verlang naar de korte praatjes tijdens het brengen en halen van de kinderen en niet te vergeten het langs de kant staan bij een training of wedstrijd. Ik heb zin om weer te tennissen en zin in de gezelligheid van de kantine op vrijdagavond. Kortom, ik mis mijn gezin en sociale contacten.
Yep, de wilde haren zijn er, ook in overdrachtelijke zin, wel zo'n beetje af.

Isa mist de kroketten en frikadellen, ik kijk vooral uit naar lekker brood en verder de kaas bij het bier of de wijn. De drank zelf hebben ze hier ook.

Kortom heerlijk om weer naar huis te komen. Isa is flink aan het aftellen, zij heeft het vooral over de mensen die ze weer gaat zien: Joppe, Lot en Margrit voorop.


Voor zij die het nog niet hebben gezien:
Dinsdagmorgen 16 oktober, rond 08.40, zullen wij met vlucht US798, landen op Schiphol.
Aanstaande dinsdag is iedereen de hele dag welkom, zowel 's middags thuis als 's ochtends op Schiphol. Ik geloof niet dat we de Veghelse polititie hierover hoeven te informeren.

De rest van de week willen we met zijn vijfen genieten van de herfstvakantie en even geen bezoek.

3 opmerkingen:

 1. Marieke Verbruggen15 oktober 2012 om 10:46

  Geweldig en wederom erg leuk geschreven. Hele goede reis morgen en dat deze herfstvakantie de beste vakantie ooit mag worden!!
  Jon Marieke Hannes en Roosje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig dat jullie weer thuis zijn. Wat een héérlijk gevoel moet dat zijn! Wij hebben jullie belevingen altijd op de voet gevolgd en zijn zó blij voor jullie dat het zo goed gaat. Diep respect voor jullie allemaal....
  Roland Chantal Kyra Nomi

  BeantwoordenVerwijderen