woensdag 17 oktober 2012

Thuis met een paar hobbels

Schiphol
De landing stond vooraf gepland om 8.40 uur. Maar onderweg hadden ze nog geen tegenwind en landden daarom ruim een uur te vroeg. Hier hadden we natuurlijk niet op gerekend, met als gevolg dat Arjan's collega's op tijd bij de gate waren. Zij hadden een knallend spandoek bij, leuk!  Toen Margrit, Joppe, Lot samen met het gezin van Dorethé aankwamen bij de gate, zagen ze Isa in de rolstoel en Arjan op zijn knieën ervoor zitten.
Al heel snel bleek dat er iets mis was, Isa's kleren zaten onder het bloed en ambulancepersoneel was onderweg. Wat was er nl. gebeurd, toen Isa uit de rolstoel wilde stappen was haar slangetje van de lange lijn (die in haar borstkas naar binnen gaat en in een grote ader zit),  ergens achter blijven haken en afgeknapt. Hierdoor was er bloed uitgelopen, Arjan klemde het slangetje dubbel, om  het bloeden te stoppen. Intussen was het ambulancepersoneel gearriveerd maar die konden ook niets ter plekke doen. Margrit is samen met de broeder en Isa naar de eerste hulp post gegaan en daar hebben ze er een navelklem op gezet. Er werd wel uitdrukkelijk gezegd dat die lijn er vandaag uit zou moeten i.v.m infectiegevaar maar dat we dat bij ons eigen ziekenhuis konden laten doen. Hier werd Isa wel heel erg verdrietig van. Nee hè, niet weer naar het ziekenhuis.
Toen Margrit met Isa terugkwam bij de gate, was intussen iedereen gearriveerd en werd Isa alsnog verwelkomt met drie spandoeken en ballonnen. Heerlijk vond ze dit en ze straalde helemaal.

Onderweg naar huis heeft Arjan vele telefoontjes gepleegd over het verwijderen van die lijn en over medicijnen die we nog moesten krijgen.

Gelukkig mochten we eerst gewoon naar huis. Hier heeft Isa haar feestje gevierd met een boel mensen. Dit was precies wat ze wilde, lekker spelen, verkleedkleren aan, taart eten etc. Hiervan heeft ze echt genoten.
Om 3 uur meldden we ons in Veghel in het ziekenhuis. I.o.m. Nijmegen zouden ze proberen de lijn er uit te trekken, zonder verdoving. Helaas ging dit niet goed, de lijn zat vastgegroeid. We mochten weer naar huis en de volgende dag mochten we naar Nijmegen. Uiteindelijk kwam het ook met de te leveren medicijnen, na enige getrek nog goed. Het geregel viel Arjan vandaag erg tegen. Met het onder de nodige druk afsluiten van bijna vijf maanden durende behandeling en verblijf, dacht hij even met het geregel klaar te zijn. Even slikken, met een knoop in de keel en verder met die banaan.

Isa lag dinsdagavond onder protest om half 7 in bed. Ze wilde nog spelen. Ze heeft tot 11.00 uur de volgende ochtend geslapen. Daarna is Margrit meteen met haar vertrokken naar Nijmegen. Helaas kon ze daardoor niet mee naar de begrafenis van de vader van een goede vriend. Isa moest de hele tijd nuchter blijven en werd op de spoedlijst van de OK gezet. Om half 5 reden we richting OK, de operatie was zo gepiept. Terug op de kamer was het wachten op een plasje, het eten van een beschuit en wat drinken. 's Avonds om 9 uur waren we weer thuis. Margrit stelde voor het eten over te slaan, dat vond Isa een slecht idee: "frietjes van Van Haandel", hier had ze het in Philadelphia al vaak over gehad.
Joppe en Lot zijn ontzettend blij, dat pappa terug is, er zaten niet genoeg uren in deze dag om alles te doen wat ze in hun hoofd hadden.  Vanavond zijn ze samen met een aardig lamlendige vader Pizza wezen eten. Koken zat er even niet in.

De verwachting is dat we morgen echt samen kunnen zijn.5 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat jullie weer met z'n allen samen thuis zijn. Geniet er van. En Isa, wat heb je het allemaal goed gedaan in Amerika. Erg knap.
  Groetjes Jos Miranda Luka Nina Teun de Groot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn weer thuis!Geniet van elkaar en sterkte met de laatste kuur!
  Liefs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,
  geweldig dat jullie thuis, met heel veel bewondering heb ik jullie verhalen gelezen. Wat hebben jullie het goed gedaan. En wat jammer dat net nu nog de lijn moest sneuvelen, op deze manier..Zet hem op met de laatste loodjes,
  groetjes Miranda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom thuis, eindelijk weer compleet!
  Moest even een traantje wegpinken toen ik de prachtige verlanglijstjes voorbij zag komen! Mooi geschreven!
  Wat jammer dat jullie nog pech hadden bij aankomst. Ik kan mij helemaal voorstellen dat snel schakelen dan moeilijk gaat, jullie hadden je op heel wat anders ingesteld. Maar ik vind dat jullie dat super gedaan hebben!
  Ik hoop dat jullie een fijne herfstvakantie hebben gehad.
  Lieve groet, Evelien - Villa Joep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. joepieeeeeeeeeeee iedereen weer op het oude nest, vanuit sellingen de huizingaatjes fijnnnn superrrrr tofffff geweldigggggg te gekkk

  BeantwoordenVerwijderen